2014. október 17., péntek

Rózsakvarc - Rose quartz

Rózsakvarccal készült ékszereim: Rózsakvarcos ékszereim - My jewelry with rose quartz


Az egyik legnépszerűbb kövek egyike, amely szépséges küllemének és erős gyógyhatásának köszönhető. 

Összetétele és külleme
(szilicium-dioxid (SiO2))
Legvonzóbb kvarckő. A rózsakvarc nevét jellegzetes színéről kapta, melyet a kvarcban található titán és mangán okoz. A festetlen rózsakvarc az egész világos, szinte áttetszőtől, a ködös középrózsaszínig terjed.
Nagyon kemény ásvány, nem hasad, viszont könnyen törik, ezért megmunkálása nagy óvatosságot igényel. Sugárzás hatására színe megváltozik, erős napfénynek kitéve hamar kifakul. 

Történelem és mitológia
Története a görög és római mitológiába nyúlik vissza, amely szerint a rózsakvarc Erósznak és Ámornak a szerelem Isteneinek az emberek felé nyújtott ajándéka, amely a szerelem és a kibékülés őserejét adta az embereknek. Drágakőnek számolták be és sokat ért. Az Ókorban a szerelem és a szív köveként tisztelték.

Forrás: www.azurit.hu | www.indigokovek.hu | www.rozsakvarc.lapok.eu

 http://www.gemselect.comFelhasználása
A rózsakvarc általában túl világos vagy homályos csiszolt drágakő készítéshez, azonban néhány megfelelő tisztaságú és színű különleges darab előfordul drágakő készítéshez.
Csiszolás: Leggyakrabban a kaboson (cabochon) csiszolást alkalmazzák. Ennek jellemzője, hogy a szerves kövek egyik oldalát domború formára és magasfényűre polírozzák. Ezzel esztétikailag és szebb látványt nyújt és élettartama is hosszabb lesz. E megmunkálás eredményeként a kövek színe, mintázata és felületi színjátéka adja a kövek értékét.
Dísztárgyak: gömböt, piramist, gyógyító pálcát és obeliszkeket

Fizikai hatásai
A csodás rózsakvarcot régóta hatékonyan használják a szív gyógyítására minden szinten. Hasznos azoknak akiknek elfáradt a lelke, Alzheimer kórban, demenciában, Parkinson kórban szenvedőknek. Fájdalom csillapításra is előnyös, valamint égési sebek és forrázási sérülések gyógyítására is. Fantasztikus drágakő esszencia készíthető belőle, ami fiatalon és rugalmasan tartja a bőrt.
 Rose quartz
www.healingwithcrystals.net.au

Érzelmi hatásai
A rózsakvarc lágy szeretet energiát áraszt, amely nyugtatólag hat az érzelmekre. A rózsakvarc rezgése vagy a jellemző rezonanciája remek bármilyen bántalmazás esetén. Kiváló középkori életút válság esetén, amikor a régi minták feloldása és átértékelése szükségszerű. Minél világosabb a rózsakvarc színe annál szélesebb, magasabb és mélyebb a belőle áradó szeretet rezgése. A nagyon világos természetes rózsakvarc magasan hangolt és érzékeny, a spirituális beteljesedés ígéretét hordozza.

Mentális hatásai
A rózsakvarc nagyon jó a gyerekeknek, az újszülötteknek és a megszületendő magzatoknak. Ideális azok számára is akik belső gyermeküket hozzák felszínre vagy bármilyen új vállalkozás létrehozásához. 

További hatásairól itt olvashatsz: www.kristalytanc.hu

Előfordulása: Brazilia, Madagaszkár, USA (Dél-Dakota), India 
Brazília az egyetlen olyan hely, ahol szépen fejlődött kristályos rózsakvarc található.


www.quartz-dragon.tumblr.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése