2015. május 20., szerda

A várva várt ásványkiállítás és börze

Tavaly óta erre a hétvégére vártam. Sajnos itt Békéscsabán évente csak egyszer szerveznek ásványkiállítást, ezért ezen az egy alkalmon kötelező részt venni. Sok szépséget látni ilyenkor. Emiatt a látvány miatt lemaradt a helyszíni fotózkodás. - Majd legközelebb! Mint minden évben idén is a 2-es iskolában volt megrendezve. Legtöbbet ékszerek, csiszolt marokkövekből lehetett szemezgetni. Szebbnél szebb színkombinációk tárultak a szemlélődő szemek elé. Engem leginkább a nyers kristályok érdekeltek, találtam is nem egy elképesztően bámulatos darabot. Csak úgy csillogtak a reflektorok fényében. Ékszerbe valóakat is találtam. Íme a látogatás alatt beszerzett ásványaim: A képen balról jobbra, föntről haladva: Krizopráz (zöld kalcedon), jáspis, türkiz, kalcedon, tigrisszem, kalcedon, ametiszt
A kedvenc árusom egy kedves tanárbácsi volt, sok szép, természetes ásvánnyal. Tőle szereztem be például egy újabb ametiszt geóda darabkát és egy kvarc kristályokkal megspékelt piritet is.

Ametiszt
Pirit, kvarc kristályokkal
Hegyikristály -  Végre lett egy hegyikristályom is. Már egy ideje nagyon szerettem volna.

I love minerals!!!!

Barit
Kalkopirit
Ehhez a bejegyzéshez ajánlott írások:

Tetszett a bejegyzés? Írd le véleményed megjegyzésben!
Ha nem szeretnéd elszalasztani a további bejegyzéseket, iratkozz fel e-mail címeddel, hogy a legújabb bejegyzésekről értesítést kapj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése