2016. január 13., szerda

Élénk színekkel indult az új év

Új év, friss ékszerek, rengeteg terv. Ezzel tudnám jellemezni 2016 indulását. Az elmúlt év végét ásványok felkutatásával töltöttem, amit most januárban is folytattam. Pár különlegesebbet is tartogatok az elkövetkezendő időszakra. Mindig elámulok a különféle ásványok színein és formáin. Inspirálóak és feltöltenek energiával.

APATIT és HOLDKŐ
(Motivál a változatos életre.) - (Intuíció, érzések)
Az apatit kék színével a víz elemet idézi. Formája miatt egyből éreztem, hogy ebből medált kell készítsek. A csepp alakú holdkő nagyszerűen egészíti ki az ékszer többi elemét. Jó érzés volt készíteni.

LABRADORIT
(Szem előtt tartja céljainkat.)
Örök kedvenc. Tetszik ez a négyzetes csiszolás. Tavalyról ez az egy maradt meg ebből a formából, ha lesz még alkalmam, fogok belőle még itthon tartani. Szépen körbedolgozható. 

ACHÁT
(Védő és szerencsehozó kő.)
Mohazöld egy leheletnyi kékkel. Nagyon szép csiszolat, természetes színekkel. Nyugtató ránézni, klasszikus kerek formája miatt nem volt nehéz kitalálni hozzá a kiegészítő elemeket.. 

SHIVA SZEME KAGYLÓ
(A termékenység és szerelem köve.)
Eddig még nem találkoztam vele. Azt mondta az árus, hogy Indiából származik. Magyar oldalakon nem túl sokat találtam róla, ezért a listámra írtam, hogy kutatok utána és egy bejegyzésben összegezzem. Ebben a medálban két darab van. Az alsó csepp alakú, domború csiszolású.

További ékszerekről hamarosan újabb iromány.
Köszönöm, hogy végigolvastad! :)

Tetszett a bejegyzés? Írd le véleményed megjegyzésben!

Andrea

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése