2016. március 18., péntek

Síva szeme kagyló

Egy régebbi bejegyzésemben tett ígéretemnek teszek eleget ezzel az írással. Egy nem annyira közismert ásványról írok néhány sorban. Ez az ásvány nem más, mint a Síva kagyló.Síva kagyló, más néven A Békés Macska Szeme.

Ez a pompás természetes drágakő, kálcium karbonátból alakul ki. Nevét Síva Isten harmadik  szeméről kapta. Úgy tartják,  megnyitja a harmadik szem csakrát, amely átformálja és elhallgattatja a negatív energiákat. Segít az életünk újabb útjainak megtalálásában. A viselőjének erőteljesebb intuíciót ad, ami fokozza a tisztánlátást és a mélyebb megértést. Mint egy különleges ékszer, a Síva szemének van egy utánozhatatlan karizmája, védő szerencse kő lévén vigyáz viselőjére.

Energetikailag...
A harmadik szem képviseli a tudás és a bölcsesség szemét, a mindentudást. Egyesíti a férfi és a női energiát.


Síva Isten
"Siva a hinduizmus egyik legfontosabb istenalakja, a „hindu háromság”, a trimúrti harmadik tagja, a teremtő Brahmá és a fenntartó Visnu mellett az Isten pusztító, egyben pusztítva újjáteremtő aspektusa. A hindu vallás egyik fő ága, a saivizmus pedig egyenest azt vallja, hogy Siva az Istenség legfelsőbb valósága, ki egymaga teremti, tartja fenn és pusztítja el a világmindenséget, egyúttal ő az, aki hatalma révén elkendőzi, illetve kegyesen feltárja a transzcendens végső valóságot. "

A spirál, a kő hátoldalán, szimbolizálja a fejlődést, a látszólagos mozgást, és egy lényeges szimbólumot, a biztonságot a rossz energiák ellen. Megemeli az erő és az optimizmus energiáit.

Fizikai hatásai
Véd a negatív energiáktól. Fokozza a kreativitást. A kristálygyógyászatban a vese, hasnyálmirigy, máj, nyirokcsomó és a lép gyógyítására használták leginkább, de néhány esetben a leukémia gyógyítása során is ehhez a kőhöz fordultak segítségért. Az optimizmus és a nagylelkűség mellett az önbecsülés visszanyerésére is használták. A testhez közel tartva felerősíti az energiák rezgését, ezzel segít a mindennapi problémák leküzdésében.

Érzelmi hatásai
Stimulálja a lelki erőt és segít a tudatosság Isteni fejlődésében anélkül, hogy elveszítenénk kapcsolatunkat a Földdel. Ennek az egyedi és különleges kristálynak a szerkezete lehetővé teszi a rezgések összeolvadását, lenyugtatja a hiperaktív elmét, ez által serkenti a képzeletet, segítve az új ötletek befogadását. Felébreszti a kalandvágyat. Visszaadja az örömet, a spontenaitást a szellemnek. Elűzi a bizonytalanságot és a félelmeket, miközben visszaadja a hitet és az önmagunkba vetett bizalmat. Önvizsgálatra ösztönöz, így a racionalitás és az intuitív bölcsesség által segít kiűzni az illúziót és meglátni a problémák valódi okát.

Lelki hatásai
Ezt a szemet használják az álmok megértésére, de a rossz alvás és a rémálmok elhatárolására is. Tedd az ágyad mellé vagy az ágyadba, hogy távol tartsa a rossz álmokat.
...

Megvédi a viselőjét a negatív behatások minden formájától, támogatja a döntéshozatalban. Úgy vélik, növeli az állóképességet és az önbizalmat. Kapcsolatot teremt a viselő és a viselője magasabb szinten levő énjével.

Források: 
Angol nyelvű szöveg: www.jewelexi.com
Képek: www.cocoroots.com | www.shells-of-aquarius.com | www.pbase.com

FONTOS!
A kristály gyógyászat gyorsan fejlődő és folyamatosan változó, bővülő tudomány. A kövek gyógyhatását évtizedek óta vizsgálják és többféleképpen tesztelik. Mivel azonban minden ember más, adódhatnak egyéni eltérések a kövekre adott reakciók terén. Ezért senki sem tudja azt garantálni, hogy az itt leírtak mindenkinél egyformán fognak működni. 

És végül... igazán élveztem ezzel a kővel dolgozni. Nem mindennapi megjelenésével valóban egyedi külsőt kölcsönöz a medálnak.

Itt tudod megvásárolni: Síva medál


Ehhez a bejegyzéshez ajánlott írások:

Tetszett a bejegyzés? Írd meg véleményed megjegyzésben!
Ha nem szeretnéd elszalasztani a további bejegyzéseket, iratkozz fel e-mail címeddel, hogy a legújabb bejegyzésekről értesítést kapj!

Gyurmásvány

2 megjegyzés:

 1. Tetszett, köszönöm!
  Megérzésem alapján választottam, és teljesen passzol a leírottakhoz. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek nagyon örülök! Köszönöm, hogy megosztotta velem! :)

   Törlés