2016. augusztus 25., csütörtök

Aura kvarcok

http://www.crystalage.com/
Aura kvarc, angyal aura kvarc, kristály aura kvarc és még sorolhatnám milyen neveken található meg ez a kristály manapság a boltokban. Valóban szép színesek, látványosak, de nem árt tudni róluk azt, hogy mesterségesen sziporkáznak a szivárvány minden színében. 

Habár az alap kristály általában természetes, ami lehet bármilyen kvarc, (leginkább hegyikristályt használnak hozzá), előfordul köztük olyan is, ahol az alapkristály is mesterséges.

Az eljárás, amivel készülnek ezek a szivárványos kristályok egyáltalán nem ismeretlen.
Képforrás: www.crystalage.com

Irizáló kristályok a természetben

"Optikai jelenség, akkor áll elő, ha egy bizonyos fénytörésű közegre más fénytörésű közeg rétegződik igen vékony hártya alakjában és a határfelületről visszavert fénysugarak interferenciája folytán szivárványszíneket látunk. Finoman repedezett, átlátszó ásványok (pl. hegyikristály) ragyogó színekben irizálnak, mert a repedéseket igen vékony levegőréteg tölti ki. Mesterségesen úgy idézik elő az irizálást,  hogy annak a tárgynak, melyet irizálóvá óhajtanak tenni, felületét más anyag finom rétegével vonják be." 
Forrás: www.titanszinezes.hu

Vékony fém bevonatos kristályok

Galvanizálás során a kezelt anyagra fém bevonatot képeznek. E bevonat színe függ az ehhez felhasznált fém tulajdonságaitól, ezért az arany, ezüst, fémes színeken kívül színes színjáték is látható a kristályok felületén. Többek közt használnak aranyat, ezüstöt, titánt, kobaltot is galvanizálás során. >>Bővebben a galvanizálásról itt olvashatsz<<


www.crystalcactus.com

Tetszett a bejegyzés? Kérdésed van a témával kapcsolatban? Írd le véleményed megjegyzésben!
Ha nem szeretnéd elszalasztani a további bejegyzéseket, iratkozz fel e-mail címeddel, hogy a legújabb bejegyzésekről értesítést kapj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése