2016. augusztus 20., szombat

Kristály mámor a vitrinben

Csicsergő madarak, fák leveleinek halk susogása, szép és nyugodt környezet. Ez jellemzi leginkább a Vásárhelyi-Bréda Kastély kertjét. Bevallom, reményeimet túlszárnyalta az a látvány, ami a bekötőútról befordulva a kastély kapuin belül fogadott. 
Mivel úgy gondolom, hogy ezt az élményt mindenkinek át kell élnie, ezért inkább olyan képet mutatok nektek, amivel kedvet csinálok annak, aki még nem járt ott, egy kis kiránduláshoz.

Vásárhelyi-Bréda Kastély kertje (részlet)

Békéscsaba kis darabja Lőkösházán, a Bréda Kastélyban

Az idei nyár különlegesen alakult a Békéscsabai Ásványgyűjtő Kör tagjai számára, ugyanis a kastély egy termében helyet kaptak ahhoz, hogy megmutassák gyűjteményeik legszemrevalóbb darabjait. Megtisztelő felkérés, úgy érzem a kör minden tagját, így engem is örömmel és egy egészséges mértékű büszkeséggel tölt el ennek tudata. Aki hasonlóan rajong az ásványokért az tudja, hogy egy gyűjtő, legyen az hivatásához kötődően vagy hobbi szinten, mélységes csodálat és tisztelet köti a kristályok, ásványok, kőzetek, fosszíliák gyűjtéséhez. Ehhez az érzéshez ez a kiállítás helyszín, a miliő amit biztosít, tökéletes kiegészítő. A szemlélő kis betekintést nyerhet a gyűjtők világába. (Nem összehasonlítható a szintén nagy becsben tartott Ásványbörzékkel.)Földünk rejtett kincsei

Mint egy képzeletbeli világ. Megannyi forma, szín, felület, mintavilág sorakozik fel a vitrinekben. Kristályok, kőzetek, őskori maradványok mellett ásványokból készült ékszerek és használati tárgyak is láthatóak.
A kiállítás repertoárjáról itt olvashatsz még>>> KIÁLLÍTÁS A BRÉDA KASTÉLYBAN


Gyurmásvány ékszerek a Brédában

Mint a kör tagja, így az ékszereim is láthatóak egy vitrinben, egy kedves barátom által gyűjtött magyar kőzeteken "tálalva". Egy kávé elfogyasztása mellett a megvásárolható ékszereim közt is válogathat minden kedves látogató a kiállítás ideje alatt.Remélem meghoztam a kedveteket egy kirándulásra. A Bréda Kastély oldalán találtok még programokat, amivel egybekötve ezt és a többi, jelenleg is tartó kiállítást megtudjátok nézni. Külön figyelmetekbe ajánlom az esti 3D-s épületfestést. Mindenképpen nézzétek meg, nem fogtok csalódni!

irta: Andi (Gyurmásvány)

Tetszett a bejegyzés? Kérdésed van a témával kapcsolatban? Írd le véleményed megjegyzésben!
Ha nem szeretnéd elszalasztani a további bejegyzéseket, iratkozz fel e-mail címeddel, hogy a legújabb bejegyzésekről értesítést kapj!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése